SJJN Wie zijn wij


Per 1 januari 2020 bestaat het SJJN Bestuur uit de volgende 4 leden:

Voorzitter en oprichter: Rogier Verschoor (1971) is getrouwd met Anne en vader van Milou, Raoul en Julian. Na een 43afstudeeronderzoek in 1994 in arme dorpjes bij Dhandhuka, India probeerde hij steun te verkrijgen bij bestaande organisaties voor het kinderhuis Jeevan Jyot. Dit liep op niets uit. Vervolgens richtte hij de SJJN op ter ondersteuning van Jeevan Jyot Dhandhuka. Als ontwikkelingseconoom heeft Rogier vervolgens gewerkt bij o.a. de VN, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Wageningen Universiteit en SNV. Rogier heeft jaren met vrouw en kinderen in de tropen gewoond en gewerkt, o.a. in Delhi van waaruit hij Dhandhuka vaak heeft bezocht, in Tanzania en Nicaragua (waar Milou en Raoul zijn geadopteerd). Sinds juli 2011 woont hij weer in Nederland. Hij werkt nu als Impact Consultant bij ImpactBuying in Alkmaar. Ondanks alle reizen voor zijn werk, gaat Rogier met enige regelmaat op bezoek bij zijn vrienden in Dhandhuka. Ignace en enkele Jeevan Jyot leerkrachten hebben Rogier en z’n gezin ook al kunnen bezoeken in Culemborg.

Secretaris: Gideon Bolt (1971) heeft een zoon (Benjamin) en een dochter (Floortje). Hij is werkzaam als universitair docent Stadsgeografie aan de universiteit Utrecht. Hij geeft colleges over onder andere ongelijkheid, diversiteit en stedelijk beleid in Westerse landen en heeft leiding gegeven aan een groot Europees onderzoeksproject naar de gevolgen van diversiteit voor sociale cohesie, sociale stijging en ondernemerschap (https://www.urbandivercities.eu/). Via Rogier Verschoor is hij in aanraking gekomen met Jeevan Jyot. Wat hem vooral aanspreekt is dat we via Stichting Jeevan Jyot een grote groep kinderen die in een arme regio opgroeien, perspectief geven op een betere toekomst. Als universitair docent is het al een mooie taak om jongeren kennis en vaardigheden bij te brengen. Maar nog mooier is het om iets te kunnen betekenen voor kinderen die in een veel minder kansrijke omgeving opgroeien.

Bestuurslid: Jannie Witziers is moeder van Max en Emma, bijna 20 jaar getrouwd met Jerry en sinds voor die tijd donateur van Jeevan Jyot! Ze is anesthesie-verpleegkundige en werkt in verschillende ziekenhuizen. Ze houdt van praktische oplossingen en is daarom ook al jaren enthousiast over de SJJN. Het is mooi dat we de school vanuit Nederlandkunnen ondersteunen, zodat mensen daar een goedlopende school kunnen onderhouden en zo veel kansarme kinderen opleiden tot een toekomst met uitzicht. In februari 2018 is ze op bezoek geweest in Dhandhuka, India en heeft daar met de verpleegkundigen gekeken naar verbeteringen voor de polikliniek.

Penningmeester: Somaye Dehban is de oprichtster van Your Funding Network en van Lattice Consultancy. Ze heeft een brede achtergrond in toegepaste wiskunde, computer- maar ook sociale wetenschappen. De positie en emancipatie van vrouwen is voor haar persoonlijk een belangrijk thema. Ze is sterk in het analyseren van situaties om dan vervolgens met heel innovatieve en vooruitstrevende oplossingen te komen. Haar brede achtergrond en grootse netwerk geeft Somaye de benodigde kwaliteiten voor projectformulering en all-round fondsenwerving. Ze is gedreven om initiatieven te versterken die werken aan mensenrechten, (basis)onderwijs en gender gelijkheid. Somaye’s levensmotto is “Delen is macht”. Op dit moment, werkt Somaye bij NGOs, universiteiten en andere organisaties aan strategie-ontwikkeling en fondsenwerving.

Het SJJN Bestuur wordt ondersteund door een tweekoppige kascommissie: Deze kascommissie heeft als taak het jaarlijks uitvoeren van een externe controle op de financiële administratie, de naleving van intern beleid en de naleving van de Nederlandse wetgeving. De commissie rapporteert hier jaarlijks over aan het bestuur en adviseert ten aanzien van gewenste aanpassingen indien nodig. Dieuwertje Verschoor en Margreeth van den Dool waren vanaf het begin direct betrokken bij de stichting en hebben er 20 jaar lang actief aan bijgedragen. Zij vormen nu de tweekoppige kascommissie.