SJJN Wat doen wij

Jeevan Jyot; een school die kinderen weer toekomst geeft

De Christi Ashram Dhandhuka werd in 1980 geopend als een centrum voor goed onderwijs aan kinderen van arme families en lage kasten. Daarnaast is er een gezondheidspost. Dit centrum is een lichtpunt voor velen en heet dan ook Jeevan Jyot wat levenslicht betekent. Veel kinderen die op Jeevan Jyot naar school gaan, komen uit kleine dorpen en kunnen niet dagelijks naar huis vanwege gebrek aan (bus)vervoer of hun ouders zijn elders op zoek naar werk. Ouders betalen een kleine bijdrage van een rupee per dag (1,2 cent), maar zelfs dat brengen ze vaak niet op. Tegenwoordig zitten er bijna 800 kinderen op school, waarvan er zo’n 300 wonen in het kinderhuis. Deze kinderen hebben geluk: naast onderwijs en praktijkles krijgen ze ook voeding en medische zorg. Ze hoeven niet te werken zoals thuis, maar hebben tijd om samen te spelen. 

Stichting Jeevan Jyot Nederland (SJJN) is opgericht om het werk van Jeevan Jyot in Dhandhuka langere tijd te ondersteunen en mogelijk te maken door financiële bijdragen.

Doe ook mee en help kinderen uit arme families in Dhandhuka een handje! Een mailtje  sjjn@hotmail.com of belletje 0345 – 752373 is al voldoende! 

De leerlingen